Nieuws!


Op deze pagina kunt u het laatste nieuws bekijken

10-02-2018

Het bestuur van het NOK heeft vol ongeloof en verdriet het bericht ontvangen dat de heer Carl-Heinz Knelangen gisteren op 63-jarige leeftijd is overleden. Calle was een graag geziene keurmeester en betrokken lid van het NOK. Het NOK wenst zijn familie en naasten veel sterkte bij dit plotselinge verlies. Ook door ons zal hij gemist worden.

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

Het eerstvolgende theorie-examen zal zijn op 12 mei, in de Hilt, Eemnes.  Aanvang zal zijn 13.00 uur. Inschrijven kan via het examenformulier.

Op 20 oktober kan er ook theorie-examen gedaan worden, eveneens in de Hilt te Eemnes. 

Op 25 november vond het seminar "spot de verschillen" plaats in Harmelen, gegeven door keurmeester Klaas van der Wijk. Het werd een enorm succes. Binnenkort een verslag en foto's.

 

 

 

Cursus kattengenetica van het NOK 2018 zal dit jaar op 4 dinsdagavonden gegeven worden. 11 en 18 september, 2 en 9 oktober. Locatie: De Hilt in Eemnes. 

 

 

Aanmelden kan al via het inschrijfformulier ( zie formulieren)

 

 

In de kattenbladen en op internet is een enorme hoeveelheid informatie over de genetica bij katten te vinden. Het probleem hierbij is echter dat het vaak moeilijk te begrijpen is wanneer men nog niet over een zekere basiskennis beschikt. Voor zover deze basisinformatie in geschreven vorm beschikbaar is valt het meestal niet mee om die zich al lezend eigen te maken. Een mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen of iets op een net andere manier nog eens uitgelegd te krijgen maakt het allemaal veel eenvoudiger. 

De door het NOK georganiseerde cursus ‘kattengenetica’ biedt deze mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen. U zult merken dat het daarna een stuk eenvoudiger is uw kennis met behulp van andere bronnen uit te bouwen. 

De docenten van de cursus zijn George Voorhout en Geneviève Aldisardo

 

Op de eerste avond worden alle basisbegrippen (chromosomen en genen, mitose en meiose, recessief en dominant) besproken en wordt de vererving van de kleuren zwart en rood en alle daarvan afgeleide kleuren behandeld.

Op de tweede avond komen agoeti, tabby, zilver en golden aan bod plus de vererving ervan.

De derde avond worden de albinoreeks (volledig gekleurd, Siamese, Burmese en Tonkanese aftekening), Piebald spotting en wit behandeld en is er een korte bespreking van enkele erfelijke afwijkingen bij katten.

De vierde avond wordt besteed aan stamboom lezen en worden de verschillende foksystemen (met de voor- en nadelen van lijnteelt en inteelt) behandeld.


 

De cursus kost € 100,-.

Deze kosten zijn voor de vier cursusavonden, inclusief materiaal; hand-out van de
presentatie plus een werkboek met oefeningen.
Tevens koffie en/of thee inbegrepen.

U kunt zich opgeven via formulieren en dan aanmelden geneticacurus.


De cursusavonden zijn op 11 en 18 september, 2 en 9 oktober.
Tijden;  20.00 uur - 22.00 uur

 

Adres; Sport en ontmoeteingscentrum 'De Hilt'

Hasselaarlaan 1 c

3755 AV Eemnes